پيام وزير محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، جناب آقاي دكتر سيد حسن هاشمي در خصوص نخستين همايش ملي و علمي هنر و سلامت ايران در نیشابور

photo_2018-04-26_09-28-22.jpg

جناب آقای دکتر سید حسن هاشمی، وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص نخستین همایش هنر و سلامت پیامی صادر کرد.
به گزارش خبر نگار وب دا متن پیام به شرح ذیل است :

بسمه تعالی

حدود چهار دهه از اجماع جهانی برای تحقق شعار « سلامتی برای همه » می گذرد. « سلامتی برای همه » نگاهی گسترده، مفهومی جهان شمول و آرمان مشترک جوامع انسانی است که صاحب نظران و خبرگان علوم بهداشت و تندرستی راه بردهای مختلفی را برای دست یابی به آن پیشنهاد و در بوته آزمایش قرار داده اند.

در سال 2018 میلادی، سازمان جهانی بهداشت پس از گذشت چهل سال از مطرح شدن آن آرمان، با طرح پیام « پوشش همگانی سلامت : برای همه، در همه جا » همان مفهوم را به جهانیان یادآوری کرد. مفهومی که تلاش برای پیدا کردن راه کارهای مشترک و به عبارت بهتر، زبان مشترک، مهم ترین مبحث و محور برای تحقق آن تفکر جامع در حوزه سلامت است.

به منظور دست یابی به آن زبان مشترک، باید در کنار علوم پزشکی، از قدرت هنر هم بهره گرفت؛ ابزاری که توان و قدرت نفوذش در عرصه های مختلف زندگی انسان ها از تجارت تا ارتباطات بین فردی و گروهی و حتی دنیای سیاست بر کسی پوشیده نیست. هنر به زیباترین شکل ممکن می تواند در تغییر سبک زندگی افراد و  ارتقاء سلامت عمومی نقشی ارزشمند ایفا کند. از نقش هنر در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و حتی درمان بعضی اختلالات روان¬پزشکی و روان پریشی که امروز بار عمده بیماری ها را بر جوامع انسانی تحمیل می کنند نیز نباید غافل شد.

از همین منظر، هم زمان با اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم و استمرار آن در دولت دوازدهم و به منظور تأمین نیازهای منطقه ای و ملی، آمایش سرزميني علوم پزشکی در دستور کار دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار گرفت. همچنین تحول و نوآوری در آموزش پزشکی به عنوان مهم ترین رکن راهبردی نظام آموزشی بخش سلامت تعریف و مأموریت های ویژه ای برای مناطق مختلف ده گانه آمایشی کشور تعیین شد و اجرای مأموریت « توسعه دانش هنر و سلامت » که یکی از مأموریت های ویژه منطقه نهم آمایش کشوری است، به عنوان ایده ای جدید در راستای ارتقاء آگاهی های سلامت عمومی، در نیشابور،  شهری با تاریخی سرشار از سوابق و افتخارات علمی و فرهنگی آغاز گردید.

امیدوارم اولین همایش علمی « هنر و سلامت »  که در این شهر تاریخي و با اهداف پیش گفت برگزار می شود نقطه آغازین تضارب افکار صاحب نظران و اندیشمندان برای یافتن راه کارهای استفاده از قدرت بی بدیل هنر در ارتقاء سلامت عمومی و سلامت برای همه باشد.

به سهم خود از زحمات همه دست اندرکاران برگزاری این همایش، به ویژه دبیرخانه منطقه نهم آمایش آموزش عالی سلامت کشور، همکاران پرتلاشم در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور و همه اندیشمندانی که با ارائه مقاله و ایراد سخنرانی بر غنای آن افزوده اند تشکر می کنم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواهانم.

دکتر سید حسن هاشمی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی